Viscoderm
Viscoderm

Funkce a účinek molekuly kyseliny hyaluronové

Hyaluronát sodný, polysacharid získávaný fermentací bakterií, se používá na celém světě v mnoha zdravotnických prostředcích, jako jsou produkty v oblasti oftalmologie, intraokulární, intraartikulární a intradermální produkty. Kyselina hyaluronová je všudypřítomná a důležitá složka extracelulární matrix pojivové tkáně v kůži, šlachách, svalech a chrupavce. Nachází se ve sklivci, pupeční šňůře, nitrokloubní tekutině a séru savců, kohoutím hřebínku, kůži žraloka a chrupavce velryb. Kromě toho se kyselina hyaluronová nachází v obalu některých mikroorganismů a je jedním z několika glykosaminoglykanů, které se vyskytují jak u bakterií, tak u obratlovců. Biopolymer hyaluronát sodný hraje důležitou roli v mnoha fyziologických funkcích, mezi které patří: ochrana a lubrikace buněk, antioxidační funkce pro udržení strukturální integrity tkání, transport molekul a buněk a retence tekutin a regulace.

Kyselina hyaluronová (rozdělení podle molekulové hmotnosti)

Vysoká molekulová hmotnost: vnitřní rozmezí viskozity od 2,4 do 3,2 m3/kg Střední a nízká molekulová hmotnost: vnitřní rozmezí viskozity od 0,2 do 2,4 m3/kg Viscoderm je vyráběn biotechnologicky – metodou fermentace bakteriálních kultur (streptokoků). Pro parenterální podání.

Hyaluronát sodný má výbornou schopnost zadržovat tekutiny a je vhodný pro různé aplikace:

Humánní nebo veterinární léky nebo zdravotnické prostředky

Onemocnění kloubů
Hojení ran
Přípravky proti vráskám

Oftalmologie

Chirurgická léčba katarakty
Oční kapky
Kontaktní čočky

Nosní, tvářové, parenterální, lymfatické podání (řízené uvolňování)

Dermatologie

Chirurgie (prevence pooperační tvorby srůstů)

Implantáty

Kosmetika

Udržování konstantní vlhkosti
Vysoká kapacita pro zadržování vody
Výborné kožní lubrikační vlastnosti
Změkčení a vyhlazení kůže
Anti-oxidační vlastnosti
Protizánětlivé účinky
Vazba některých toxických těžkých kovů z prostředí jako je olovo a kadmium
Transportní nosič účinných látek s časovým uvolněním
Navštivte také VISCODERM® Pearls      IBI, spol.s r.o. ® | Právní prohlášení      Povězte svým známým | Zprávy v tisku | Kontakt
počítadlo.abz.cz